Hoppa till innehåll

Skymningsdåd – historisk deckare

Göteborg 1798.
Innanför stadens murar myllrar det av aktivitet och handel, men missväxt och kyla gör att skumraskaffärer och elände frodas. Christian Kanterlind, en sorglös kvinnokarl som lever på familjens pengar, begår ett snedsteg för mycket. En bedragen äkta make kräver upprättelse och Christian tvingas bistå det underbemannade polisväsendet – ett arrangemang som ingen av kollegorna uppskattar.

När en död kropp hittas på stadens teaterscen krävs samarbete för att lösa mordgåtan. Vem var offret, och hur hamnade kroppen där? En härva av ledtrådar för dem in bakom kulisserna, till de finare kvarteren och vidare till en kringresande cirkus, kåkstäder och masthamnar utanför stadsportarna.

I jakten på mördaren får Christian hjälp från oväntat håll, och han dras in i en serie händelser som får honom att omvärdera allt han tidigare tagit för givet.

Det här är första delen i serien Lejonet och kronan. En historisk kriminalroman i 1700-talsmiljö. Boken släpps som ljudbok och e-bok 1/8 2024 av Word Audio Publishing .

Uppläsare är Fredde Granberg

Omslaget är gjort av Miroslav Sokcic

Varje år släpps väldigt många böcker och det är svårt att märkas i bruset. Om du tror att Skymningsdåd kan vara något för dig så får du väldigt gärna spara boken i din ljudboksapp redan nu. För då ökar chansen att den placeras högre upp i listorna med böcker som är på gång, och att fler får syn på den.